HTML

Külső feed

Houston we have a problem

Ajánljuk még

Utazz el te is

<a href="http://www.linkedtube.com/_DndRqnO5-sd40f698a5f23abc13eccf6f0e84076d6.htm" data-mce-href="http://www.linkedtube.com/_DndRqnO5-sd40f698a5f23abc13eccf6f0e84076d6.htm">LinkedTube</a>

Kinga és Anza Indiában

Élménybeszámoló és Útleírás Indiáról

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Wágner Erika: Jól mutatsz a helyi mopeden. Nagyon tetszik, hogy olyan munkát végzel, amihez fantasztikusan értes... (2011.08.14. 10:00) Sadhna
  • czovekagi: Szia Zsuzsika és Kinga! Szeretettel és aggódással gondolunk Rátok és figyeljük a mindennapjaitoka... (2011.08.10. 20:29) Chicken Butter Jahanvi's birthday

2011.08.08. 14:38 testünk-egészségünk

Chicken Butter Jahanvi's birthday

2 napig  itt aludt velunk 3 lány a szobában, épp kirándulnak itt kaptak szállást. Nagyon tetszet nekik Udaipur, amit ha összehasonlítanak Delhivel a szülővárosukkal egy "nyugalmas", "csendes" hely. Igen persze kisváros, de a forgalom, amit teljes káosz ural igen veszélyes. Hétfőn este közös vacsorát ettunk, amit helyi fűszerezéssel készítettek. Igen ízletes kicsit csípős csirke ragu rizzsel.

 

Megtudtuk, hogy Indiában meg mindíg nagy hagyománya van a kasztoknak, és a házasság is csak kaszton belül köthető. A szülők saját tapasztalatuk és belátásuk szerint választanak a gyerekeknek férjet, illetve feleséget. Elsődleges szempont, hogy egy kasztban lévők és  azonos vallásúak legyenek, figyelik a horoszkópot is, egymásnak össze nem illő gyerekeket nem házasítanak össze. Bár a gyerekházasságok hivatalosan tiltottak, a külterületeken nem ritka a mai napig sem.
Minden gyermek elfogadja szülei döntését, hiszen ők nagyobb tapasztalattal, jobb rálátással bírnak és ezt a gyerekek hálával fogadják. 
Az iskolai oktatásban a lányok 26%, míg a fiúk 74%-ban részesülnek. Helyi coordinátorunkkal nem tudunk találkozni, mert épp szülési szabadságra ment. Kérdésemre, fiú vagy lány lesz, elutasító választ kaptam. Indiában nem engedélyezett a gyerek nemét előre meghatározni, mivel ha biztosan tudnák, hogy a születendő gyermek lány lesz, akkor a szülők megölnék a magzatot. 
 
Míg első nap nem volt teljesen biztos, hogy dolgozhatom-e Seva Mandirnak, de este idejött hozzám Rajesh, és megnyugtatott, hogy az engedéyt megkaptam és dolgozhatok nekik.
 
Ez jó hír, végülis ezért is jöttem ide. Kinga is kapott munkát és holnaptól már aktívan dolgozunk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://indiaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr583134070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czovekagi 2011.08.10. 20:29:39

Szia Zsuzsika és Kinga!

Szeretettel és aggódással gondolunk Rátok és figyeljük a mindennapjaitokat a blogon keresztül. Nagyon vigyázzatok magatokra, millió puszi!! Köszönet a sok érdekességért és információért, amit ily módon kapunk tőletek!! Ági
süti beállítások módosítása